Voltige bij Stal Te Bokkel

 

Stal Te Bokkel gaat komend najaar ook voltige in het lesaanbod opnemen. Om dit te introduceren wordt er op vrijdag 31 augustus van 19.00 tot 21.00 uur in de manege aan Soerense Zand Zuid 5, een demonstratie gegeven van deze vorm van paardensport door voltigeurs van Manege Pothoven uit Beemte Broekland. Behalve een demonstratie zal het ook mogelijk zijn voor een beperkt aantal kinderen/jongeren tussen 6 en 16 jaar om het ook zelf te proberen. Je moet je daarvoor wel aanmelden bij de manege en zorgen voor geschikte kleding en schoeisel: lange sportbroek of stretch rijbroek en ballet of turnschoenen

Voltigeren is het uitvoeren van turnoefeningen, op een bewegend paard of pony. Het paard loopt daarbij op een cirkel van ongeveer 15 meter middellijn. De longeur zorgt er voor dat het paard  in de juiste gang (stap, draf of galop) loopt en in het juiste tempo. Voltigeren is leuk, omdat je met elkaar, paard, longeur en meerdere voltigeurs in een team bezig bent. Er worden ook veel activiteit van de voltigeurs verwacht. Zij moeten al hun bewegingsvaardigheden inzetten, zoals lenigheid, uithoudingsvermogen, evenwichtsgevoel, kracht, coördinatie en snelheid, om zo goed mogelijk mee te kunnen doen.

Voltigeren is veilig. Bij voltige is het paard altijd onder controle van de longeur. Het paard kan niet ongelimiteerd snelheid vermeerderen, onverwachte wendingen maken en/of zich in gevaarlijke situaties begeven. Bij de trainingen wordt aandacht geschonken aan het vooraf goed opwarmen van de spieren. De oefeningen worden eerst op een houten oefenpaard geoefend voordat het paard er mee belast wordt. Ook het elkaar helpen en ondersteunen is een wezenlijk onderdeel van de voltigesport.

Lijkt het je leuk, kom dan vrijdag 31 augustus naar Stal Te Bokkel, Soerense Zand Zuid 5 in Eerbeek. Opgeven kan via de mail info@staltebokkel.nl. De entree is gratis!